Wat doen we?

Ondanks dat in ontwikkelingslanden meer en meer kinderen, en gelukkig ook steeds meer meisjes de basisschool bezoeken, is er nog een lange weg te gaan als het gaat om kwalitatief goed onderwijs.

Stichting The Key of Education zet schoolprojecten op in ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Zuid-Amerika door fondsen te genereren om de onderwijsleermiddelen van de methodes van The Key of Education te financieren. De ‘main focus’ ligt hierbij op Preschool en Grade 1. Deze methodes zijn dan jaar na jaar te gebruiken.
Het gaat hierbij dus om duurzaam vrijwilligerswerk, want behalve dat de onderwijsleermiddelen jaar na jaar te gebruiken zijn, worden ook de lokale leerkrachten getraind.

In Nederland worden vrijwilligers getraind die graag voor twee maanden les willen geven op zo’n basisschool in de lesstof en didactiek van de methodes.

De eerste maand geeft de vrijwilliger les en observeert de lokale leerkracht,
terwijl de tweede maand de lokale leerkracht d.m.v. co-teaching de lessen meer en meer over gaat nemen, zodat tegen de tijd dat de vrijwilliger weggaat, de lokale leerkracht volledig in staat is om de lessen van The Key te geven.

Na 6 weken wordt dit getoetst en kan zo’n school een gecertificeerde 
KEY-school worden, waar scholen uit de omgeving inspiratie op kunnen gaan doen. Uiteindelijk ontvangt deze school, als ‘reward’ dan extra Engelstalige boeken voor de hogere klassen van de basisschool.

Behalve schoolprojecten opzetten, gebeurt het ook regelmatig dat grote
groepen leerkrachten getraind worden, waardoor het bereik van The Key nog
groter wordt. Zo is in juli 2018 een 40-tal Indiase leerkrachten getraind. 
In oktober 2021 een groep leerkrachten uit Zuid-Afrika en Zambia en in september 2022 staat het trainen van een groep Ghanese leerkrachten op het programma.